八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

最低工資時薪料少過$27
前往頁面 上一頁  1, 2, 3

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 暢所欲言
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
ll898
銀章會員
銀章會員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 8:59 am    文章主題: 引言回覆

自己搭車食餐飯已用左兩個鐘錢,未計屋企人的洗費,點過活? 唔怪得個個都同張宇人劃清介線. 極度激動的
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
QQKK
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 9:07 am    文章主題: 引言回覆

ll898 寫到:
自己搭車食餐飯已用左兩個鐘錢,未計屋企人的洗費,點過活? 唔怪得個個都同張宇人劃清介線. 極度激動的
老 mc 比 $24/hr 又唔見d人咁嬲, 又唔見d人罷食呢?
路人甲
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 9:20 am    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
露齒而笑 露齒而笑 我由 1999 年做到而家果個最高/最低工資都無變過...........夠穩定 !!!

妳都算穩定喇, 好過我地10年來減左兩次薪, 而家眼定定. 酷
on_q_q
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 11:11 am    文章主題: 引言回覆

好似大陸咁
一於建立最低工資
頂唔順咪走囉
有錢賺咪比囉
一雞死一雞嗚
摺埋唔食飯好定有錢大家搵好
佢地識計數既
ll898
銀章會員
銀章會員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 11:49 am    文章主題: 引言回覆

on_q_q 寫到:
好似大陸咁
一於建立最低工資
頂唔順咪走囉
有錢賺咪比囉
一雞死一雞嗚
摺埋唔食飯好定有錢大家搵好
佢地識計數既

贊成! 拍手

認為冇錢賺咪讓位比第二個做, 唔好淨係識蝦打工仔. 極度激動的
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 12:23 pm    文章主題: 引言回覆

QQKK 寫到:
其他鐘對住個電腦上網吹水, 上飛卜打牌, 偷菜, 耕田 ... (下刪一萬字)
大笑 大笑

我絕對無咁多............只做頭果兩項 !!! 酷
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 12:29 pm    文章主題: 引言回覆

路人甲 寫到:
Carmen 寫到:
露齒而笑 露齒而笑 我由 1999 年做到而家果個最高/最低工資都無變過...........夠穩定 !!!

妳都算穩定喇, 好過我地10來減左兩次薪, 而家眼定定. 酷

咁又係,

重要 working day 起碼包兩餐..........

新曆年尾同農曆年尾各一個月雙糧............

逢星期五下午叫埋佢個菲傭過黎屋企清潔............

年初一要大封利是...........

生日同聖誕節就可以自選禮物............

算啦 !!! 露齒而笑 露齒而笑
回頂端
Tai Tam
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 12:31 pm    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
路人甲 寫到:
Carmen 寫到:

妳都算穩定喇, 好過我地10來減左兩次薪, 而家眼定定. 酷

咁又係,

重要 working day 起碼包兩餐..........

新曆年尾同農曆年尾各一個月雙糧............

逢星期五下午叫埋佢個菲傭過黎屋企清潔............

年初一要大封利是...........

生日同聖誕節就可以自選禮物............

算啦 !!! 露齒而笑 露齒而笑

仲想點 酷 酷 酷
回頂端
叫七飛
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 7:10 pm    文章主題: 引言回覆

仲想包養大個外孫......包個外孫聽教聽話..... 露齒而笑
on_q_q
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 7:35 pm    文章主題: 引言回覆

$20個鐘 !
有工會就出得得聲話無尊嚴
咁既籍口都夠殺食
唔洗講第樣野
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 暢所欲言 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3
3頁(共3頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票