八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

最低工資時薪料少過$27
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 暢所欲言
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
on_q_q
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 三月 24, 2010 10:16 pm    文章主題: 引言回覆

睇你地幾時仆街
就知道果$20係無可能養家. 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的
檢視會員個人資料 發送私人訊息
QQKK
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 三月 24, 2010 10:17 pm    文章主題: 引言回覆

on_q_q 寫到:
睇你地幾時仆街
就知道果$20係無可能養家. 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的

$20 養狗都唔得啦 酷
on_q_q
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 三月 24, 2010 10:23 pm    文章主題: 引言回覆

QQKK 寫到:
on_q_q 寫到:
睇你地幾時仆街

咁你話要幾多呢? 酷 極度激動的
QQKK
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 三月 24, 2010 10:41 pm    文章主題: 引言回覆

on_q_q 寫到:
QQKK 寫到:
on_q_q 寫到:
睇你地幾時仆街

咁你話要幾多呢? 酷 極度激動的
不變應萬變 唔係咩呀
叫七飛
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 1:30 am    文章主題: 引言回覆

即係等死....... 酷
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 3:09 am    文章主題: 引言回覆

QQKK 寫到:
行業:金融及保險 時薪中位數: $105.9

只唔只咁少 酷 酷 酷 酷

人地點樣做保險就唔知 (但應相差無幾) ...........

但以我地寫字樓黎睇...........叫做 :-

最最最勤力果一,兩個大約每日返8個鐘, 但早茶1.5鐘, 午飯1.5鐘,
(最勤力果個周時都7,8萬一個月)

最勤力兩,三個大約每日返4個鐘
(平均月薪約 $30000-$40000) 例如仇人

較勤力果班隔日返2個鐘
(平均月薪約 $20000 起)

普普通通純粹係 maintain contract 果班每星期三返4個鐘
(平均月薪約 $15000 起)
呢班多數係師奶, 已經入職過左20年, 無 quota 負擔

最懶散果班一個月返10個鐘
(平均月薪約 $15000 起) 呢班多數係兼職

呢個月薪真係月薪, 唔計年尾花紅, 公司旅行 (上個月係去澳洲)
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 3:12 am    文章主題: 引言回覆

露齒而笑 露齒而笑 我由 1999 年做到而家果個最高/最低工資都無變過...........夠穩定 !!!
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 8:25 am    文章主題: 引言回覆

重有以上講既只係 AGENT

LEADER 未計算在內

LEADER 無錯係每日都返8個鐘

0.5鐘 > 隔日開早會

1.5鐘早茶

1.5鐘午飯

1.5鐘 > 隔日做運動

其他鐘對住個電腦炒股票, 炒期指, 炒樓............
回頂端
on_q_q
管理員
管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 8:36 am    文章主題: 引言回覆

咁leaderleader呢?
leaderleaderleader呢?
QQKK
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 三月 25, 2010 8:59 am    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
重有以上講既只係 AGENT

LEADER 未計算在內

LEADER 無錯係每日都返8個鐘

0.5鐘 > 隔日開早會

1.5鐘早茶

1.5鐘午飯

1.5鐘 > 隔日做運動

其他鐘對住個電腦炒股票, 炒期指, 炒樓............

其他鐘對住個電腦上網吹水, 上飛卜打牌, 偷菜, 耕田 ... (下刪一萬字)

大笑 大笑
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 暢所欲言 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁
2頁(共3頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票