八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

奸狼 G9 vs 落昇 LX3
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 攝影天地
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
醜醜
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期五 八月 29, 2008 5:35 pm    文章主題: 引言回覆

閒人 寫到:
lx3多人話好.

見到喇~咁慢 露齒而笑 唔係咩呀
chimacookie
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 八月 29, 2008 5:37 pm    文章主題: 引言回覆

QQKK 寫到:
chimacookie 寫到:
QQKK 寫到:
QQKK 寫到:
DC FEVER係咪都有得賣架?價錢會唔會平啲呢??
掩咀而笑 掩咀而笑

你又笑乜呀, 傻佬 尷尬
你去肥花買左先話你知 掩咀而笑 掩咀而笑

你係咪咁乞人憎先 極度激動的
我上得果個網睇野, 都知道有得買貨架喇, 但我從來未買過, 點知係點啫 酷
我多數都係百老x買架啦 酷

嫌錢多就比 d 我 大笑

你慳啲好喎 大笑 大笑
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
香港人
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 九月 05, 2008 1:21 am    文章主題: 引言回覆

醜醜 寫到:
QQKK 寫到:
醜醜 寫到:
DC FEVER係咪都有得賣架?價錢會唔會平啲呢??

我見D人講有得BUY....$3XXX
咪去肥花買啦, 嫌錢多就比 d 我 大笑

OK..咁咩癲佬中心??

旺角電腦中心
香港人
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 九月 05, 2008 1:32 am    文章主題: 引言回覆

旺角電腦中心二樓黑店 DC Career ,獅子開大口,勁搵客仔笨
(轉貼)
七月初(也即本月)喺旺角電腦中心二樓嘅 DC Career 買咗部水貨數碼相機,由於係水貨機,所以一些配件要另外購買,機身價錢倒還可以(有明碼實價),但配件價錢(不少沒有打價錢牌,見客樣而隨便估價)就係搵笨嘅開始,可能店員見我對這些配件價錢唔熟,於是就獅子開大口,勁搵笨

我除了買數碼相機外,還買了三件配件,呢三件配件嘅價錢,全部都很誇張地俾佢搵笨

1. 數碼相機保護貼 (適用於 Nikon P5000) 巿價係 $35,佢買我 $60,搵笨 $25,差不多貴咗一倍

2. Point 數碼相機袋 , 巿價係 $40 - $50 不等,佢買我 $180,搵笨 $140,差不多 貴咗原本價錢 4 – 5 倍

3. PowerSmart 代用電池,規格係 EN-EL5, 3.7 Volts, 1100mAh, 巿價係 $130-150 不等,佢買我 $280,搵笨 $140,差不多貴咗一倍

總括來講,買三件普通配件,價錢卻被以倍數地搵笨 $300 大元,非常離譜。
買咗機後第二日,我同我 d 朋友講起昨晚買機各項價錢,朋友忍不住笑了,話果 d 配件嘅價錢其實並不需要咁多錢,俾人嚴重搵笨,於是我上網到處查了一下,以及到深水埗等地睇睇各地價錢,發覺真係俾人搵咗超級大笨。
醜醜
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 十月 15, 2008 1:29 pm    文章主題: 引言回覆

BUY呢部LX3 好唔好AR?? 唔係咩呀
閒人
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 十月 15, 2008 1:32 pm    文章主題: 引言回覆

醜醜 寫到:
BUY呢部LX3 好唔好AR?? 唔係咩呀

好. 拍手
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 十月 15, 2008 1:33 pm    文章主題: 引言回覆

我睇過個樣唔型唔靚 唔係咩呀
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
QQKK
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 十月 15, 2008 1:34 pm    文章主題: 引言回覆

貽笑大方
閒人
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 十月 15, 2008 1:40 pm    文章主題: 引言回覆

部機真係唔錯wor. 愛
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 十月 15, 2008 2:35 pm    文章主題: 引言回覆

下....我未睇過真野WOR...又唔型又唔靚AR 尷尬
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 攝影天地 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4 ... 21, 22, 23  下一頁
3頁(共23頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票