八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

特別報告﹗
前往頁面 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 樟木頭業主聯誼會
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
小丁香
管理員
管理員

發表發表於: 星期五 九月 22, 2006 1:19 pm    文章主題: 特別報告﹗ 引言回覆

各位老幼記,
今早得"王師傅"提供,請移玉步到「皇崗至樟木頭.....巴士」之主題內參考﹗多謝﹗﹗
原本想post埋"老爸"那边,但......該網址發生故障,請朋友移一移腳步 tyvm﹗ 微笑 會心一笑 開心 愛 露齒而笑
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
劉仔
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 十二月 04, 2006 3:51 pm    文章主題: 引言回覆

花街有部份商户已搬往近火車站附近,舊停車場址
回頂端
大姑
管理員
管理員

發表發表於: 星期日 二月 11, 2007 11:18 pm    文章主題: 引言回覆

係琴日,即係10/2, 逸東車已開始加價,由樟仔去羅湖及黃崗,一律30蚊人仔喇. 酷
回頂端
王師傅
管理員
管理員

發表發表於: 星期日 二月 11, 2007 11:46 pm    文章主題: 引言回覆

大姑 寫到:
係琴日,即係10/2, 逸東車已開始加價,由樟仔去羅湖及黃崗,一律30蚊人仔喇. 酷

收到 露齒而笑
余仔
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 二月 12, 2007 12:01 am    文章主題: 引言回覆

Hi ! 我來了 ! 大笑
回頂端
大姑
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 二月 12, 2007 12:07 am    文章主題: 引言回覆

余仔 寫到:

咦?余仔,咁快返港ge?
回頂端
王師傅
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 二月 12, 2007 12:07 am    文章主題: 引言回覆

余仔 寫到:

你嚟做乜
天台搞掂未? 唔係咩呀
Why See
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 二月 12, 2007 12:09 am    文章主題: 引言回覆

余仔 寫到:

今早返港坐中旅 ,7:55 AM , 好快, 2個全鐘到灣仔
回頂端
王師傅
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 二月 12, 2007 12:10 am    文章主題: 引言回覆

Why See 寫到:
余仔 寫到:

今早返港坐中旅 ,7:55 AM , 好快, 2個全鐘到灣仔

好快喎! 露齒而笑
余仔
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 二月 12, 2007 12:43 am    文章主題: 引言回覆

呢兩日樟仔都靜左,出入村巴都好鬆動,但星期五係皇崗撘車上就遇到麻煩。當日三點半過關,一馬當先走到永東站見有兩架車,一架九成滿,一架半滿,問妺仔開幾點,佢話唔知,問佢邊架開先,佢話如果得就兩架一切開,聽左後即走去逸東車站問,妺仔話開撘九,但當時見架車坐滿人,但又唔開車,問妹仔,佢話唔係開呢架,等陣搵人帶d客過去外邊d車站上喎!聽左覺得麻煩,走回永東車,買了票找個位坐下,坐了半小時,約四點三,下車向妹仔打探幾時開,佢話出邊查車,唔出得位,等佢地收工先敢開車,我地已經有人睇住啦,希望五點收工啦! 啊啊啊!我聽了唯有乘乘的坐定定等啦! 坐完一會再坐一會,睡完一覺,再睡一覺,只見愈來愈多客係站頭議論紛紛,最後我在5點半下車退票,準備回港,忽然聽到有個大塊頭提議夾份打的回樟仔,於是我兩立即和應,最後走出車站去宏昌休閒中心搭白牌仔回樟,人仔$120,,4人均分,每人$30,終於在晚上6點45分到小雨天,皇崗發展如何就不得而知了。
奉勸各位老友隨時留意交通變化.......。
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 樟木頭業主聯誼會 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  下一頁
1頁(共8頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票