八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

希望大家能在此分享種花心得 !
前往頁面 上一頁  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 園林美景
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
star2005
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 二月 06, 2006 2:13 pm    文章主題: 引言回覆

fatwoman 寫到:
再接再厲
又再種過另一盆牽牛花的種子 ,今天又再萌芽了 !

咁你查到點解之前那個全軍覆沒???
star
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 雅虎訊息通 MSN Messenger
fatwoman
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 二月 06, 2006 2:15 pm    文章主題: 引言回覆

star2005 寫到:
再接再厲

star

因為落左d複合肥 囉 !
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 二月 06, 2006 2:19 pm    文章主題: 引言回覆

star2005 寫到:
再接再厲

star

因為落左d複合肥 囉 !

哦!!!~!~!
star
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 雅虎訊息通 MSN Messenger
sormama
金章會員
金章會員

發表發表於: 星期三 二月 22, 2006 3:48 am    文章主題: 引言回覆

你地好,我叫傻媽,新黎架,我都好鐘意種花架,得閒多多指教
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 二月 22, 2006 8:21 am    文章主題: 引言回覆

sormama 寫到:

好呀?彼此研究,研究! 唔係咩呀   
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
fatwoman
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 二月 22, 2006 1:54 pm    文章主題: 引言回覆

sormama 寫到:

傻媽 welcome welcome !
得閒多d上黎 大家交流下d種花心得 ,
你係us 梗係種左好多花喇 ! 會心一笑
金章會員
金章會員

發表發表於: 星期三 二月 22, 2006 9:48 pm    文章主題: 引言回覆

sormama 寫到:

係呀,我真係種咗好多花,但D名稱有好多都吾知 吐舌頭
宜家都仲係幾凍下,未有D乜野花住,入冬前加咗D花頭,等遲D出時再影D相過你地睇.
我近依兩年都有出花園同D花花影相,post D過你地睇下
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 二月 23, 2006 6:46 am    文章主題: 引言回覆

sormama 寫到:
sormama 寫到:

係呀,我真係種鬫n多花,但D名稱有好多都吾知 吐舌頭
宜家都仲係幾凍下,未有D乜野花住,入冬前加羇花頭,等遲D出時再影D相過你地睇.

如果妳唔識d花名, 可以貼上黎俾我睇下, 可能我識呢! 吐舌頭
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
fatwoman
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 二月 23, 2006 3:05 pm    文章主題: 引言回覆

sormama 寫到:
係呀,我真係種鬫n多花,但D名稱有好多都吾知 吐舌頭
宜家都仲係幾凍下,未有D乜野花住,入冬前加羇花頭,等遲D出時再影D相過你地睇.

好呀 ! 等住睇妳d靚靚花呀 ! 露齒而笑
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 二月 27, 2006 7:46 pm    文章主題: 引言回覆

矮牽牛種子長得很慢啊 !

矮牽牛種子就是從這裡採摘的 ! 

這是種子養大的啊!現在長在hei hei的花園裡 !

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 園林美景 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  下一頁
11頁(共14頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票