八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

坐御景村巴不需查証,清潔又差
前往頁面 1, 2  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 御景花園
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
piyopiyo
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期一 四月 16, 2007 12:00 pm    文章主題: 坐御景村巴不需查証,清潔又差 引言回覆

近期發覺有好多不是御景住戶都可自由坐村巴入村,真係不知所謂。最近期一次就係3月尾發生,有個男人在佳華上村巴,係入村的更亭,保安上車查証,可能覺得佢生面口,便叫佢出示住戶證,點知佢話冇,問佢住邊又唔知,只話去探人,咁保安就比佢入村。我出聲話有冇攪錯呀,咁都得,但都係一樣比那男人入村。以前係鎮中心,無論好天或落雨,都要睇証才上車,現在就不用,又以前鎮中心站都有兩,三個職員係到幫手,但依家只得一個護衛。真係想知道,係咪港中依家賣緊個兩幢大驉A想吸引多D人樓,做生意,就乜人都可坐村巴,又可以直入村內睇環境呢?好早已經覺得在入村的更亭查証只係做樣,好過冇。依家唉…真失望。

另外清潔的問題,因為之前只星期六住一晚,星期日返香港,都冇留意清潔的問題。今次我係復活節假,返去御景住鬙|日,先發覺D清潔好有問題,係加洲二期13座對出,垃圾筒後面的花圃,由我第一日4月5日返去,發現有三個大的啤酒樽及垃圾鱈Y到,足足3日,係4月8日早上才清理驉A衹見每天收垃圾車的工人只倒垃圾筒內/旁一袋袋的垃圾,而村內清潔的工人只係掃落葉,見到有護衛巡邏,但冇人對這些垃圾視若無睹,即時跟進。點呀港中,真係想知道係管理不好,還是管理不到呢?又一個失望…。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Why See
管理員
管理員

發表發表於: 星期二 四月 17, 2007 4:46 pm    文章主題: Re: 坐御景村巴不需查証,清潔又差 引言回覆

piyopiyo 寫到:
近期發覺有好多不是御景住戶都可自由坐村巴入村,真係不知所謂。最近期一次就係3月尾發生,有個男人在佳華上村巴,係入村的更亭,保安上車查証,可能覺得佢生面口,便叫佢出示住戶證,點知佢話冇,問佢住邊又唔知,只話去探人,咁保安就比佢入村。我出聲話有冇攪錯呀,咁都得,但都係一樣比那男人入村。以前係鎮中心,無論好天或落雨,都要睇証才上車,現在就不用,又以前鎮中心站都有兩,三個職員係到幫手,但依家只得一個護衛。真係想知道,係咪港中依家賣緊個兩幢大驉A想吸引多D人樓,做生意,就乜人都可坐村巴,又可以直入村內睇環境呢?好早已經覺得在入村的更亭查証只係做樣,好過冇。依家唉…真失望。

另外清潔的問題,因為之前只星期六住一晚,星期日返香港,都冇留意清潔的問題。今次我係復活節假,返去御景住鬙|日,先發覺D清潔好有問題,係加洲二期13座對出,垃圾筒後面的花圃,由我第一日4月5日返去,發現有三個大的啤酒樽及垃圾鱈Y到,足足3日,係4月8日早上才清理驉A衹見每天收垃圾車的工人只倒垃圾筒內/旁一袋袋的垃圾,而村內清潔的工人只係掃落葉,見到有護衛巡邏,但冇人對這些垃圾視若無睹,即時跟進。點呀港中,真係想知道係管理不好,還是管理不到呢?又一個失望…。

帝X這邊保安試過查証時比人打, 御景可能都有這情況 流
清潔保安問題, 個個屋苑都有, 唔G係否現在太好環境, 國內請不到足夠人手...
回頂端
rav4hk
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期一 六月 02, 2008 5:55 pm    文章主題: 簡直垃圾 引言回覆

御景沒样好 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的 [b][/b]
回頂端
小丁香
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 六月 02, 2008 7:31 pm    文章主題: Re: 簡直垃圾 引言回覆

rav4hk 寫到:
御景沒样好 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的 極度激動的 [b][/b]

hi﹗你好﹗何解金扯火a....係道發洩1下﹗講黎聽聽 微笑
回頂端
rav4hk
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期三 六月 04, 2008 2:03 pm    文章主題: 引言回覆

你係管理員呀!吾該你地講中立些,好以收咗人地茶錢!我有一次見到有一个大約4歲小孩在巴士上開細,沒人会阻止這種行為?管理好?我不相信!
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 六月 04, 2008 2:11 pm    文章主題: 引言回覆

rav4hk 寫到:
你係管理員呀!吾該你地講中立些,好以收咗人地茶錢!我有一次見到有一个大約4歲小孩在巴士上開細,沒人会阻止這種行為?管理好?我不相信!

睇唔到小丁香君有乜野冒犯到閣下 !

亦唔見佢有偏幫任何人任何事 !

而且佢亦非御景花園業主, 無理由會唔中立 !

閣下請平心靜氣 ......... 錯誤投資於大陸地產屋宇既又唔止您一人

又何必將自己既怨氣發洩於他人身上呢 !
回頂端
余仔
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 六月 04, 2008 10:15 pm    文章主題: 引言回覆

rav4hk 寫到:

呢个問題係果個大人質素唔好。應該教育佢,但係辺個泥做呢?其實內地好多人都隨時随地乞吐,好得人驚架! 露齒而笑
回頂端
小丁香
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 六月 04, 2008 10:53 pm    文章主題: 引言回覆

rav4hk 寫到:

5好意思﹗我理解你ge感受﹗
可能大家有丁丁誤會,我只係八八論壇其中1位管理員咋﹗
希望以后能分享大家的喜怒哀樂﹗ 微笑
回頂端
小丁香
管理員
管理員

發表發表於: 星期三 六月 04, 2008 10:54 pm    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
rav4hk 寫到:

睇唔到小丁香君有乜野冒犯到閣下 !

亦唔見佢有偏幫任何人任何事 !

而且佢亦非御景花園業主, 無理由會唔中立 !

閣下請平心靜氣 ......... 錯誤投資於大陸地產屋宇既又唔止您一人

又何必將自己既怨氣發洩於他人身上呢 !

Carmen,kiss kiss
回頂端
rav4hk
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期四 六月 05, 2008 1:42 pm    文章主題: 我不是人身傷害 引言回覆

我在中国工作也有8年,也知道他們素質,但難道要我們教他嗎?他們受不受教呢?管理處職責係什麽呢?難道收了管理費,就是管理了?我在深圳都沒這回事?為何御景有呢????????
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 御景花園 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票