八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

茶餘飯後 - 水上茶坊
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 浪裡白條 - 游泳天地
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期六 七月 30, 2005 5:10 pm    文章主題: 引言回覆

fatwoman 寫到:
肥佬 寫到:
我自知起步同爆發力差,於是勤加練習!皇天不負有心人!終於在1978年的第六界全公司(包括全世界各地的職員)水運會, 打低菲律賓仔同鬼仔, 勇奪全場個人總冠軍! 以下是本人在其中50公尺蝶式的泳姿(摘自公司每月通訊). 唔係咩呀 會心一笑 開心   

係咪真架 ? 驚愕 驚愕 驚愕

fat姐,
真乜呀? 混亂 尷尬
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期二 八月 02, 2005 4:31 pm    文章主題: 引言回覆

自從在1978年的第六界全公司(包括全世界各地的職員)水運會, 打低菲律賓仔同鬼仔, 勇奪全場個人總冠軍後,在公司內被灌於蝶王之名. 其實我的得意泳式係自由式而非蝶式. 只不過當時蝶式是四式中比較難學同難練習的泳式. 因而好少人識游罷了! 
回頂端
fatwoman
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 八月 03, 2005 4:08 pm    文章主題: 引言回覆

肥佬 寫到:
肥佬 寫到:
我自知起步同爆發力差,於是勤加練習!皇天不負有心人!終於在1978年的第六界全公司(包括全世界各地的職員)水運會, 打低菲律賓仔同鬼仔, 勇奪全場個人總冠軍! 以下是本人在其中50公尺蝶式的泳姿(摘自公司每月通訊). 唔係咩呀 會心一笑 開心   

fat姐,
真乜呀? 混亂 尷尬

係咪真係你黎架? 混亂 混亂 混亂
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 八月 03, 2005 5:34 pm    文章主題: 引言回覆

肥佬 寫到:
肥佬 寫到:

fat姐,
真乜呀? 混亂 尷尬

係咪真係你黎架? 混亂 混亂 混亂

當然啦!我後生個時係咁樣架!當時未識妳,妳當然唔知啦! 傷心    
回頂端
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期六 八月 06, 2005 6:54 pm    文章主題: 引言回覆

自從勇奪個人全場冠軍後, 名聲大嘈! 公司體育福利組有關人員馬上同我聯絡, 要求我俾出一些私人時間協助組織游泳會. 因為游泳乃是本人的興趣, 所以我便一口答應了.
回頂端
fatwoman
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期六 八月 06, 2005 11:10 pm    文章主題: 引言回覆

肥佬 寫到:
自從勇奪個人全場冠軍後, 名聲大嘈! 公司體育福利組有關人員馬上同我聯絡, 要求我俾出一些私人時間協助組織游泳會. 因為游泳乃是本人的興趣, 所以我便一口答應了.

跟住點呀 ? 驚愕
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期日 八月 07, 2005 12:06 am    文章主題: 引言回覆

肥佬勁呀. 頂呱呱

相遇是緣分..有幸能在網路上結識成為好朋友
珍惜緣分是我的心願...... 朋友可以是一輩子的
願將真心獻給我的好朋友更願彼此的友誼....能細水長流
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期日 八月 07, 2005 6:20 am    文章主題: 引言回覆

肥佬 寫到:

跟住點呀 ? 驚愕

fat 姐,
慢慢黎! 唔好心急, 等我有時間先至續少續少咁講, 得唔得? (一口氣講曬, 以後仲有野講?} 酷
回頂端
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期日 八月 07, 2005 6:54 am    文章主題: 引言回覆

Ringo 寫到:
肥佬勁呀. 頂呱呱

大哥大,
勁乜呀! 這只不過是公司方面利用員工的一種手段, 有免費勞工用喎. 唔好呀? 當時就好似做義工咁, 惟一不同的, 就係有少少好處, 例如: 可以向公司佈消費用(飲飲食食, 交通費等), 可以向公司免費申請公司的宣傳品, 送來賓或自用, 可以印自己運動會的T-shirt, 制服等, 而其中最主要得益的目的係, 可以有機會認識很多別的部門話事人, 會多d機會可以跳槽或升職罷了(可惜我狳S有此緣份 流 ).
其實我地有少少似你地的儲蓄互相社. 主要是專為職員搞活動. 不同的是我地沒有中文名. 我地通常叫Sport & Recreation Club. 經濟方面全部都由公司支持. 所以職員(家屬除外)不用交任何會費. S&R 內有眾多屬會. 我地泳會便屬於其中的一個.....................
回頂端
Ringo
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期日 八月 07, 2005 3:14 pm    文章主題: 引言回覆

我地儲蓄互相社的經費主要係靠社員的儲蓄去投資及社員向儲蓄互相社借錢時的利息來做收入, 我地班委員全部都係為興趣而做的義工, 實際上是為員工大家出力, 而不是為公司服務, 同你有些小出入.

相遇是緣分..有幸能在網路上結識成為好朋友
珍惜緣分是我的心願...... 朋友可以是一輩子的
願將真心獻給我的好朋友更願彼此的友誼....能細水長流
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 浪裡白條 - 游泳天地 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一頁
4頁(共5頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票