八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

二手樓
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 御景花園
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
net
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期日 六月 05, 2005 12:40 pm    文章主題: 引言回覆

仁記 寫到:
net 寫到:
食水都好深喎! 驚愕 咁仲屎唔屎比地產費tim呀﹖ 極度激動的

本人講野準確率不足50%,未可盡信,小心!!! 大笑 大笑 大笑

看到令人害羞的事 汗顏 唔知想點 暈
檢視會員個人資料 發送私人訊息
仁記
管理員
管理員

發表發表於: 星期日 六月 05, 2005 12:46 pm    文章主題: 引言回覆

net 寫到:
仁記 寫到:
net 寫到:
食水都好深喎! 驚愕 咁仲屎唔屎比地產費tim呀﹖ 極度激動的

本人講野準確率不足50%,未可盡信,小心!!! 大笑 大笑 大笑

看到令人害羞的事 汗顏 唔知想點 暈

開心 叻哥又幾幽默喎.

本欄僅為交流和參考,並非建議或推薦,投資者自負其責.

幸福不是必然,如因本欄分析獲利,請捐助本港慈善活動,多謝.

Have a nice day--Have a nice trade.
回頂端
net
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期日 六月 05, 2005 1:03 pm    文章主題: 引言回覆

仁記 寫到:

開心 叻哥又幾幽默喎.

客氣客氣! 唔係咩呀
仁記
管理員
管理員

發表發表於: 星期五 六月 10, 2005 7:47 am    文章主題: 引言回覆

net 寫到:
仁記 寫到:

開心 叻哥又幾幽默喎.

客氣客氣! 唔係咩呀

唔係咩呀 唔係咩呀 唔係咩呀 YOU'R WELCOME.

Have a nice day--Have a nice trade.
回頂端
仁記
管理員
管理員

發表發表於: 星期五 六月 17, 2005 10:08 am    文章主題: 引言回覆

聽講樟木頭e+d二手樓起咗價,據地產代理話,d舊業主企價很硬,一般都提價10%.
開心 開心 開心

回頂端
net
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 六月 17, 2005 12:07 pm    文章主題: 引言回覆

仁記 寫到:
聽講樟木頭e+d二手樓起鷋,據地產代理話,d舊業主企價很硬,一般都提價10%.
開心 開心 開心

咁就very good喇!有時聽見d二手樓平得咁交關,諗d鋼筋都要錢架,真係唔明! 吐舌頭  
仁記
管理員
管理員

發表發表於: 星期五 六月 17, 2005 4:58 pm    文章主題: 引言回覆

net 寫到:
仁記 寫到:
聽講樟木頭e+d二手樓起鷋,據地產代理話,d舊業主企價很硬,一般都提價10%.
開心 開心 開心

咁就very good喇!有時聽見d二手樓平得咁交關,諗d鋼筋都要錢架,真係唔明! 吐舌頭  

仁記 寫到:
肥佬 寫到:
仁記 寫到:
肥佬 寫到:
仁記 寫到:
肥佬 寫到:
仁記 寫到:
肥佬 寫到:
仁記 寫到:
唔知帝豪第三期e+可唔可以安裝固網電話呢?

如果唔可以,要用無線上網,費用貴和速度慢就唔黫搹n了.

仁兄,
早幾個月前已可安裝固網電話.
你已在我家中試用過無線上網啦! 我認為速度仲比寬帶仲快! 費用仲比寬帶仲平, 每月只係100蚊渣!

早幾個月前已可安裝固網電話.

你已在我家中試用過無線上網啦! 我認為速度仲比寬帶仲快!

無線上網唔係56k咩,据我所知寬頻速度是56k既25倍喎.

費用仲比寬帶仲平, 每月只係100蚊渣!

寬頻無限上網比無線逐分鐘計錢上網仲平.

無線上網速度係153.6kbps! 我曾經到一家別墅用過他們的寬頻, 速度比無線還慢! 因此我打消安裝寬頻的念頭, 現在仍然採用無線. 而且無線上網好方便, 拿住個手提電腦, 去到邊都可以上網.
無線上網係以字數計, 並不是以分鐘計! 我地日夜不停地上網, 都唔會用多過¥100!

係囉,鬗j陸用寬頻上網真係好慢,較56k快唔得幾多,而且收費又貴,要200蚊一個月,香港寬上網比大陵快好多,收費又平,固網電話+無限寬上網只收月費99蚊.

係呢你用無線上網,係逐個字計,咁如果只係睇報紙/資料,睇網頁唔打字,咁咪差唔多免費.

正確黎講,係以字節(又或元組)計數. 例如一個中文宇=2個字節或元組. 至於如何計法? 我都搞唔清楚. 仲之佢每個月只收我¥100而任我玩,咁就OK啦!

咁無線上網都幾抵玩喎.

Yes!

叻哥哥,你回覆時引用我既貼文,d香港常用字開哂天窗,如果你到以下網址:

http://www.microsoft.com/HK/hkscs/

下載香港常用字,就唔會再開天窗啦.

回頂端
ronet
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期一 六月 27, 2005 4:31 pm    文章主題: 引言回覆

無線上網速度係153.6kbps! 我曾經到一家別墅用過他們的寬頻, 速度比無線還慢! 因此我打消安裝寬頻的念頭, 現在仍然採用無線. 而且無線上網好方便, 拿住個手提電腦, 去到邊都可以上網.
無線上網係以字數計, 並不是以分鐘計! 我地日夜不停地上網, 都唔會用多過¥100!

係囉,鬗j陸用寬頻上網真係好慢,較56k快唔得幾多,而且收費又貴,要200蚊一個月,香港寬上網比大陵快好多,收費又平,固網電話+無限寬上網只收月費99蚊.

係呢你用無線上網,係逐個字計,咁如果只係睇報紙/資料,睇網頁唔打字,咁咪差唔多免費.

正確黎講,係以字節(又或元組)計數. 例如一個中文宇=2個字節或元組. 至於如何計法? 我都搞唔清楚. 仲之佢每個月只收我¥100而任我玩,咁就OK啦!

咁無線上網都幾抵玩喎.

Yes!

----------------------------------------------------
仁兄

你好,請問御景也可<無線上網>嗎?
可否告訢我如何申請?
謝謝! 微笑
回頂端
fatwoman
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 六月 27, 2005 8:16 pm    文章主題: 引言回覆

ronet 寫到:

請問御景也可<無線上網>嗎?
可否告訢我如何申請?
謝謝! 微笑

ronet哥

不用申請 走去樟木頭中國聯通, 買張無線上網卞就得喇, 不過要用手提電腦至得個喎 ! 唔係咩呀 唔係咩呀 唔係咩呀
管理員
管理員

發表發表於: 星期一 六月 27, 2005 8:53 pm    文章主題: 引言回覆

ronet 寫到:

咁無線上網都幾抵玩喎.

Yes!

----------------------------------------------------
仁兄

你好,請問御景也可<無線上網>嗎?
可否告訢我如何申請?

謝謝! 微笑

多謝肥嫂嫂同我答鬙S台既問題.

回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 御景花園 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4  下一頁
2頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票