八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

Contact Lens
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 生活錦囊
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 11:59 am    文章主題: 引言回覆

lts 寫到:
old_old_7 寫到:
lts 寫到:
Carmen 寫到:
6,7 百起
我主要係屋企電腦前用,有冇硬鏡,会唔会平D?

係屋企電腦前用, 帶contact lens??
有乜唔妥呀? 混亂

眼會很累囉~~~ 返屋企我會帶普通眼鏡囉~~~

正如在家會穿睡衣拖鞋...

舒服麻!!!
我成日係屋企咁濟架啦
死老
本文純屬發表者隻右手既意見,與作者其它器官臘腸無關
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 雅虎訊息通
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:00 pm    文章主題: 引言回覆

fat 寫到:
Carmen 寫到:
您老實講 : 近視 定 老花 ? 唔笑您 ! 封咀

個驗光師同我講架
我又近視,又老花,又有散光
難道是他騙我 尷尬

我係問阿七 !

我信您 !
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
fat
鐨石級會員
鐨石級會員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:00 pm    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
fat 寫到:

我近視850,散光250,再加老花

剛剛幫您問過 :普通鏡片, 唔係特別靚, 近視850+散光250, 約 $1000

老花就唔可以加入去

唔該晒 開心
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
fat
鐨石級會員
鐨石級會員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:02 pm    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
fat 寫到:
Carmen 寫到:
您老實講 : 近視 定 老花 ? 唔笑您 ! 封咀

個驗光師同我講架
我又近視,又老花,又有散光
難道是他騙我 尷尬

我係問阿七 !

我信您 !

謝謝 會心一笑
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:02 pm    文章主題: 引言回覆

contact lens 個 弧度 同雙眼對焦點都每人不同, 所以在網上買就未必咁適合,
尢其是您重係長戴, 唔似我地每兩星期換一對 !
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:04 pm    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
contact lens 個 弧度 同雙眼對焦點都每人不同, 所以在網上買就未必咁適合,
尢其是您重係長戴, 唔似我地每兩星期換一對 !
頂,呢度成150一對
死老
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:08 pm    文章主題: 引言回覆

大陸買会唔会平好多呢?
死老
回頂端
fat
鐨石級會員
鐨石級會員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:09 pm    文章主題: 引言回覆

fat 寫到:
lts 寫到:
Carmen 寫到:
6,7 百起
我主要係屋企電腦前用,有冇硬鏡,会唔会平D?

係屋企電腦前用, 帶contact lens??
有乜唔妥呀? 混亂

真係有點怪怪 混亂 混亂
即係點遮,唔明白喎

其實每個人的生活習慣都沒有一定
你有你的生活模式
舒服就好
這樣就不要太在意本人之言論

生活愉快 露齒而笑
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:14 pm    文章主題: 引言回覆

fat 寫到:

其實每個人的生活習慣都沒有一定
你有你的生活模式
舒服就好
這樣就不要太在意本人之言論

生活愉快 露齒而笑
我係因為唔洗成日出街,所以想可以戴個硬性引形鏡,係屋企唔洗掛住個眼鏡咁重.
死老
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期五 七月 07, 2006 12:18 pm    文章主題: 引言回覆

大陸買会唔会平好多呢?

眼睛是重要器官, 如果環境許可, 不要考慮大陸產品 !
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 生活錦囊 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一頁
3頁(共5頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票