八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

請問何為百合狐惑病
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 中華醫藥資料庫
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
carrie332
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 3:15 pm    文章主題: 引言回覆

多謝呀,我知啦各位。 開心
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
小花
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 4:54 pm    文章主題: 引言回覆

carrie332 寫到:
多謝呀,我知啦各位。 開心

Carrie: 咁好好保重身體啦.... 微笑
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:05 pm    文章主題: 引言回覆

628 寫到:
old_old_7 寫到:
此病即係神經衰弱呀,係咪醫好耐架,因為我個中醫師話我有此病呀,我好擔心呀。 傷心
我諗你真係神神地經勒.呢瓥尼A梗係要聽W生講,呢度邊有咁多好經驗既神經佬神經婆呀,如果真係有,你都唔會神經聽個發神經既人講野啦.

大笑 大笑
你想死ah,對住個有病既人講埋晒d咁直接既事實
你都發神經旣,你唔知我有神經病既咩?發左神經既人講野係唔會轉彎抹角既.
死老
本文純屬發表者隻右手既意見,與作者其它器官臘腸無關
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 雅虎訊息通
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:15 pm    文章主題: 引言回覆

小花 寫到:
此病即係神經衰弱呀,係咪醫好耐架,因為我個中醫師話我有此病呀,我好擔心呀。 傷心

carrie:

唔洗擔心喎, 神經衰弱係都市病黎架, 好多人過份緊張或敏感都會偶發性有此病的, 好好放鬆一下自己啦, 藥物只係輔助作用, 心理/情緒因素先最重要呀!
係呀,而且我發覺你病情重未係好嚴重,至少你重知道黎求醫,不過,你揾岩地方揾岩人啦,呢度乜人都有,大把義工爭住會幫你手喎,你又可以睇多啲笑話特區黎輕鬆一下,再唔岩可以去聊事抖非同我駁下交,隻抽下,過番兩招黎發洩下,一定可以減輕你個病情架.
咁你有乜苦水要吐丫?
死老
回頂端
小花
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:16 pm    文章主題: 引言回覆

628 寫到:
我諗你真係神神地經勒.呢瓥尼A梗係要聽W生講,呢度邊有咁多好經驗既神經佬神經婆呀,如果真係有,你都唔會神經聽個發神經既人講野啦.

大笑 大笑
你都發神經旣,你唔知我有神經病既咩?發左神經既人講野係唔會轉彎抹角既.

細聲d...講野唔洗咁勞氣架....大家珍重身體...... 露齒而笑 露齒而笑
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:28 pm    文章主題: 引言回覆

小花 寫到:
628 寫到:

大笑 大笑

細聲d...講野唔洗咁勞氣架....大家珍重身體...... 露齒而笑 露齒而笑
就係你呢啲人,講野陰聲細氣,令到人地聽到啲唔聽到啲,要去諗聽唔到果一半,卒之諗下諗下就諗到痴左線,你真係害人不淺呀. 極度激動的
死老
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:47 pm    文章主題: 引言回覆

小花 寫到:

carrie:

唔洗擔心喎, 神經衰弱係都市病黎架, 好多人過份緊張或敏感都會偶發性有此病的, 好好放鬆一下自己啦, 藥物只係輔助作用, 心理/情緒因素先最重要呀!
係呀,而且我發覺你病情重未係好嚴重,至少你重知道黎求醫,不過,你揾岩地方揾岩人啦,呢度乜人都有,大把義工爭住會幫你手喎,你又可以睇多啲笑話特區黎輕鬆一下,再唔岩可以去聊事抖非同我駁下交,隻抽下,過番兩招黎發洩下,一定可以減輕你個病情架.
咁你有乜苦水要吐丫?
除左上述辦法之外,重有幾度鮮為人知既偏方,見同你有啲緣,而家教埋你啦.
其中最有效既減壓方法:
1)一得閒冇事就揾個地方仰天長號,揮淚狂哭,喊唔出咪"met"痛自己或者自"練"春代lor,如果你係麻甩佬既話.
2)如果你夠稱既話, ( 有多啲性行為,重要係筋疲力盡,香汗淋漓果種 )係好有幫助架
死老
回頂端
小花
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:47 pm    文章主題: 引言回覆

小花 寫到:
628 寫到:

大笑 大笑

就係你呢啲人,講野陰聲細氣,令到人地聽到啲唔聽到啲,要去諗聽唔到果一半,卒之諗下諗下就諗到痴左線,你真係害人不淺呀. 極度激動的

七爺...唔好咁對我喇.....好唔好.... 流 流
回頂端
old_old_7
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 7:52 pm    文章主題: 引言回覆

小花 寫到:
小花 寫到:
628 寫到:
大笑 大笑 你想死ah,對住個有病既人講埋晒d咁直接既事實
七爺...唔好咁對我喇.....好唔好.... 流 流
你唔好要求個痴痴地既我咁多野好唔好,唔係我真係比你攪到全痴就多得你唔少勒. 大哭
死老
回頂端
醜醜
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期二 五月 16, 2006 10:29 pm    文章主題: 引言回覆

小花 寫到:

carrie:

carrie...唔好擔心啦.....花花都話係都市病......做多d令自己開心既野, relax自己多d就ok家喇........好似老七咁. 成日上黎玩, 精神分裂都好番好多啦~~ 唔係咩呀
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 中華醫藥資料庫 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3  下一頁
2頁(共3頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票