八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

消 防 色 魔 殺 電 盈 女 職 員

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 暢所欲言
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
T-man
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 四月 24, 2006 10:21 am    文章主題: 消 防 色 魔 殺 電 盈 女 職 員 引言回覆

消 防 色 魔 殺 電 盈 女 職 員

http://forum88.yukz.com/bbs/viewtopic.php?t=15879
檢視會員個人資料 發送私人訊息
香港人
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 四月 25, 2006 5:27 am    文章主題: 引言回覆

個女職員好無辜囉, 不過個老公又會咁放心個老婆去一個陌生人屋企嘅 ?
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期二 四月 25, 2006 6:20 am    文章主題: 引言回覆

有時做 sales , 做起生意上虧Y無諗到咁多問題架, 唔通有生意唔做咩,
更何況呢個賤人表明身份係消防員, 令個女職員更加少左介心,
因為做 sales 鴾葀z係做到呢齯j機構一個人就有好大機會做第二, 第三個人........, 更何況佢咁高級
相信個凶手夠膽表明身份, 當時可能真是一時急色而錯手殺人
我以前未轉 post 前, 都試過好幾次有灟躞鴾H
唔知點會有我咭片, 約我晚上去原朗話要買.....
但我老細一開始時就教過我地, 同唔相識麉人見面一定要在公共場所,
例如大家落, 麥叔叔, 大塊木等愈多人鵀a方
如對方要求上佢屋企就表明公司規定要由直屬男經理陪同, 兩人一起到訪
等齯H知難而退, 同埋起碼多左人知道個 sales 鵀磏
回頂端
香港人
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 四月 26, 2006 1:34 am    文章主題: 引言回覆

Carmen 寫到:
有時做 sales , 做起生意上虧Y無諗到咁多問題架, 唔通有生意唔做咩,
更何況呢個賤人表明身份係消防員, 令個女職員更加少左介心,
因為做 sales 鴾葀z係做到呢齯j機構一個人就有好大機會做第二, 第三個人........, 更何況佢咁高級
相信個凶手夠膽表明身份, 當時可能真是一時急色而錯手殺人
我以前未轉 post 前, 都試過好幾次有灟躞鴾H
唔知點會有我咭片, 約我晚上去原朗話要買.....
但我老細一開始時就教過我地, 同唔相識麉人見面一定要在公共場所,
例如大家落, 麥叔叔, 大塊木等愈多人鵀a方
如對方要求上佢屋企就表明公司規定要由直屬男經理陪同, 兩人一起到訪
等齯H知難而退, 同埋起碼多左人知道個 sales 鵀磏

大公司始終有大公司嘅規矩.
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 四月 26, 2006 3:30 am    文章主題: 引言回覆

香港人 寫到:
點解唔見鬻痤o表鴾撜鳩r ? 有咩唔妥呀 ?

阿哥, 我而家做埋帶位呀 !!! 露齒而笑
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 四月 26, 2006 3:38 am    文章主題: 引言回覆

我地公司 "A準",
每人在公司都有一份叫 " Planning Ahead "
俾佢地寫低每日準備去見麉人名單, 時間及地點,
以方便佢地 Leader 知道佢鴾u作進度,
但假如有時臨時約會就跟左唔到
我覺得如需外勤之 Sales 有此 practice 都是好 !
回頂端
Carmen
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 四月 26, 2006 3:46 am    文章主題: 引言回覆

我老細去見女性客戶都一定要帶我同去
就係好多時, 唔怕一萬, 最怕萬一
尤其是我地公司統計過
投訴事件大部份都是由私人恩怨或雙方交惡開始
反而真正是因欺咋, 合約條款, 賠償金額, 工作態度.....
而投訴個案是佔很少數 ! 反而此類個案是容易解決 !
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 暢所欲言 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票