八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

公 理 何 在
前往頁面 1, 2, 3, 4, 5, 6  下一頁

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 有讚有彈
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 四月 03, 2006 4:29 pm    文章主題: 公 理 何 在 引言回覆

曾經有日朝早趕住返工,匆匆忙忙睇唔到d差人躲在燈柱處,每邊好似有兩人,幾個行人一{而過,佢地就走出來截人,我就係其中一個,真係唔好彩(因為到今時今日,我都係一樣會衝紅燈,因我係個心急人,不過會睇清楚有冇差人埋伏鰝近 露齒而笑 )!亞Sir登記左我個I.D.NO.及地址,話俾我知遲D會收罰款通知。而我見隔離著住校服既學生哥,差人祇同佢口頭警告便了事,當我收到告票$500時先覺得自已笨,點解當日唔即時同佢理論,依家講都冇用LA,點敢唔俾錢AH,好在封信都有得你解釋下服唔服罰款,我薵L將件事寫出來,同埋講有時D差人都衝紅燈LA,咁邊個罰佢AH,之後再收到封減半罰款之信件,咁都有咁肉赤,咁仍覺不服, 極度激動的 你地話唔係咩 問題
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
香港人
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期一 四月 03, 2006 6:58 pm    文章主題: 引言回覆

算啦 ! 當破財消災囉, d 學生哥冇錢罰架, 口頭警告算啦. 乜有"減半罰款"呢回事 ?
白木一休
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 四月 04, 2006 9:32 pm    文章主題: 引言回覆

你問自己有冇錯先?
chimacookie
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 四月 04, 2006 10:49 pm    文章主題: 引言回覆

冇辦法啦, 鬼叫係自己唔啱在先咩 酷
回頂端
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 四月 05, 2006 5:46 am    文章主題: 引言回覆

邊個叫妳唔守交通規則呀? 酷
好似大陞好多人咁,真係要罰下佢地先識驚! 極度激動的  
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
醜醜
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 四月 05, 2006 4:50 pm    文章主題: Re: 公理何在 引言回覆

628 寫到:
曾經有日朝早趕住返工,匆匆忙忙睇唔到d差人躲在燈柱處,每邊好似有兩人,幾個行人一{而過,佢地就走出來截人,我就係其中一個,真係唔好彩(因為到今時今日,我都係一樣會衝紅燈,因我係個心急人,不過會睇清楚有冇差人埋伏鰝近 露齒而笑 )!亞Sir登記左我個I.D.NO.及地址,話俾我知遲D會收罰款通知。而我見隔離著住校服既學生哥,差人祇同佢口頭警告便了事,當我收到告票$500時先覺得自已笨,點解當日唔即時同佢理論,依家講都冇用LA,點敢唔俾錢AH,好在封信都有得你解釋下服唔服罰款,我薵L將件事寫出來,同埋講有時D差人都衝紅燈LA,咁邊個罰佢AH,之後再收到封減半罰款之信件,咁都有咁肉赤,咁仍覺不服, 極度激動的 你地話唔係咩 問題

有得減半咪算偷笑law~~~~~~ 酷
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期三 四月 05, 2006 5:05 pm    文章主題: 引言回覆

極度激動的 搞錯AH你地,家陣我幾時有話過自己啱咩,我靜係針對D差佬做法啫嗎,根本冇一視同仁,仲有咩講AH你地,邊個再話我呢,我一於同佢絕交架,聽到未 極度激動的 極度激動的 極度激動的
回頂端
香港人
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 四月 06, 2006 1:34 am    文章主題: 引言回覆

628 寫到:
極度激動的 搞錯AH你地,家陣我幾時有話過自己啱咩,我靜係針對D差佬做法啫嗎,根本冇一視同仁,仲有咩講AH你地,邊個再話我呢,我一於同佢絕交架,聽到未 極度激動的 極度激動的 極度激動的

都未見過 d 人犯咗規仲要聲大夾惡嘅. 大笑 大笑 大笑 算把啦.
肥佬
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期四 四月 06, 2006 6:17 am    文章主題: 引言回覆

628 寫到:
極度激動的 搞錯AH你地,家陣我幾時有話過自己瓻,我靜係針對D差佬做法僆,根本冇一視同仁,仲有咩講AH你地,邊個再話我呢,我一於同佢絕交架,聽到未 極度激動的 極度激動的 極度激動的

絕交=用訪客名稱? 露齒而笑
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 四月 06, 2006 3:41 pm    文章主題: 引言回覆

香港人 寫到:
628 寫到:
極度激動的 搞錯AH你地,家陣我幾時有話過自己瓻,我靜係針對D差佬做法僆,根本冇一視同仁,仲有咩講AH你地,邊個再話我呢,我一於同佢絕交架,聽到未 極度激動的 極度激動的 極度激動的

都未見過 d 人犯鰴W仲要聲大夾惡. 大笑 大笑 大笑 算把啦.

究竟你係真唔明定假唔明ah,咩犯鰴W仲要聲大夾惡你有冇睇清楚人地寫乜架,唔該你唔好靜係戴一副眼鏡,我諗戴多副同埋睇多十次我寫既炱o唔得,我係寫:家陣我幾時有話過自己瓻,我靜係針對D差佬做法僆,根本冇一視同仁睇清楚未 吐舌頭
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 有讚有彈 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3, 4, 5, 6  下一頁
1頁(共6頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票