八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

日本GIORDANO--UNIQLO

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 小露比看日本-日本消費|自助遊
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
小露比
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 一月 14, 2005 2:19 am    文章主題: 日本GIORDANO--UNIQLO 引言回覆

http://www.uniqlo.com
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
BB
銅章會員
銅章會員

發表發表於: 星期五 一月 14, 2005 7:41 pm    文章主題: 引言回覆

係味好平?
回頂端
小露比
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期六 一月 15, 2005 1:59 am    文章主題: 引言回覆

真係好平,每次去日本指定觀光點,要多行幾間鋪,因日本同香港連鎖店唔同,香港行一間等於行哂,而日本同區鋪入貨都有小小唔同,每次去都一定買倒嘢,款式簡單,質地唔錯,價錢平,雖然made in china,但Q.C.做得好,最近我2004年11月去果次,我去過東京銀座、新宿、上野、仙台等地,我買咗5件抓毛T-shirt,每件1050yen,有樽領同圓領,顏色以粉色為主,例如:粉紅、粉藍、粉綠等,香港少見,抓毛頸巾525yen,防水褲1490yen(特價),抓毛jacket 1990yen,我亦試過買2條牛仔褲價錢是4990yen,cutting 唔錯。
**1000yen約兌HKD75元
回頂端
大隻SAM
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 九月 01, 2005 8:53 pm    文章主題: 引言回覆

9月尖沙咀會開舖,
唔使去日本嘞。
回頂端
Ringo
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 九月 01, 2005 10:12 pm    文章主題: 引言回覆

唔知賣的野會唔會一樣.

相遇是緣分..有幸能在網路上結識成為好朋友
珍惜緣分是我的心願...... 朋友可以是一輩子的
願將真心獻給我的好朋友更願彼此的友誼....能細水長流
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 參觀發表人的個人網站
小露比
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期六 九月 24, 2005 9:49 am    文章主題: 引言回覆

根據報紙雜誌介紹,
款式大致相同,
唯CROSSOVER版未必全數香港發售,
等下星期五(30/9 11:00),
响尖沙咀美x華商場開張後,
等我去完再向各網友直擊報導。
回頂端
小露比
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 九月 30, 2005 11:51 pm    文章主題: 引言回覆

今日12:15到達,
cashier 已經有一百幾十人排隊俾錢,
仲有個哥哥仔舉住個牌示意在此是隊尾,
價錢方面,
日本定價 1000YEN 及 1990YEN 的貨品,
香港定價 HKD 79 及 HKD149,
另有首10天特賞,
及原價買HKD299嘅牛仔褲減至HKD200,
但我想買嘅叮噹crossover T-shirt 就唔見,
所以行咗一陣就帶住好失望的心情空手而回。 傷心
http://www.uniqlo.com.hk
回頂端
大隻SAM
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 十月 04, 2005 11:26 pm    文章主題: 引言回覆

4-10-2005晚上與小露比去UNIQLO睇睇有冇嘢啱,
一去到要排10分鐘才能進入,
入到去見到人山人海,
啲衫好似打完仗,
老闆就好生意到不得了,
但小弟就滿不是味兒,
因實在太亂太亂,
完全失去UNIQLO的整齊宗旨,
但不能怪UNIQLO,
我同啲店員傾計話好難過,
嗰店員話佢重"難過",
昨晚做到凌晨4時,
其實大家去買嘢,
唔好攪到咁亂,
做到啲店員咁夜收工,
幫幫忙啦!
最後排左25分鐘才俾到錢,
感覺唔係咁開心。 傷心
回頂端
小露比
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 十月 04, 2005 11:44 pm    文章主題: 引言回覆

我就覺得這是香港文化,
日本品牌都唔會有例外。
回頂端
醜醜
榮譽管理員
榮譽管理員

發表發表於: 星期三 十月 05, 2005 10:57 am    文章主題: 引言回覆

小露比 寫到:
我就覺得這是香港文化,
日本品牌都唔會有例外。

無錯, 呢個係一個唔好既香港文化.....d人驚屎執輸啦∼ 混亂
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 小露比看日本-日本消費|自助遊 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票