八八論壇 Forum88 首頁 八八論壇 Forum88
天南地北八一八,一舒己見安樂哂
[常用網址]

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

和歌山縣--熊野古道郊遊編

發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 小露比看日本-日本消費|自助遊
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
大隻SAM
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 四月 05, 2005 5:15 pm    文章主題: 和歌山縣--熊野古道郊遊編 引言回覆

2004年農曆新年去和歌山勝浦旅遊,
梗係行吓附近名勝,
一般旅行團去到影完相就走人,
我哋就由那智瀑布行去大門坂,
放D相俾大家欣賞。

那智瀑布

路邊大樹

那智大社三重塔

大社門口

大門坂

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
lts
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 六月 09, 2005 10:34 am    文章主題: 引言回覆

我同你地倒轉方向行熊野古道... 係咁上係咁上... 冇晒氣呢... 果段路要黎鍛練意志幾好! 開心
大隻SAM
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 六月 09, 2005 9:04 pm    文章主題: 引言回覆

可能係神俾妳嘅鍛鍊, 露齒而笑
最緊要開心咪得囉。 拍手
回頂端
lts
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期四 六月 09, 2005 11:55 pm    文章主題: 引言回覆

去和歌山果次非常開心呀... 露齒而笑
住左3間溫泉旅館...
玩到非常累就返去浸溫泉! 開心
又食果d好正既料理.. (是不是叫懷石料理..) 流哂口水
最衰係唔arm時候冇得去看鯨魚!
大隻SAM
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 六月 10, 2005 12:03 am    文章主題: 引言回覆

係咪冬天去呀?
哪三間溫泉旅館呢?
我好喜歡睇旅館網頁,
可否俾啲資料給各網友分享?
Thanks! 拍手
回頂端
lts
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期五 六月 10, 2005 12:32 am    文章主題: 引言回覆

咁就考起我喇..

白bun區
剩係記得第一間叫"白bun館",

其餘兩間我唔記得... 連區名都... ... 吐舌頭
一間要搭果架海龜船過去個島度... 好大好出名架... 在山上的...
另一間就由碼頭向魚市場方向, 以為好近, 點知行左成粒鐘先到!
等我問返個friend 睇下佢記唔記得... 微笑

我地係easter 去的..
小露比
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期六 六月 11, 2005 1:56 am    文章主題: 引言回覆

和歌山縣--白浜溫泉/白浜館是否這間?
http://www.shirahamakan.com
我哋就住過白良莊(之前介紹過),
http://www.shiraraso.co.jp
有冇去浸日本三大古湯之一嘅"崎之湯"?
http://www.nanki-shirahama.com/spa/index.html

photo:

其餘兩間,
我估應該是紀伊勝浦JR駅下車,
搭"海龜船"果間叫浦島(之前介紹過)。
http://www.hotelurashima.co.jp
回頂端
lts
星級管理員
星級管理員

發表發表於: 星期二 六月 13, 2006 1:58 pm    文章主題: 引言回覆

一年後既今日先見到小露比既reply... 看到令人害羞的事
(皆因又打算出動... 所以來睇下有咩arm 洗... )

我地係去到先搵地方住, 所以冇研究過, 連咩名都唔記得...
你真係好厲害! 我係咁易形容少少你就知係邊幾間!!!
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    八八論壇 Forum88 首頁 -> 小露比看日本-日本消費|自助遊 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票